Werkwijze


Het ontruimen van woningen en andere panden gaat veelal gepaard met veel emoties van bijvoorbeeld nabestaanden en familie. Hierdoor is het erg belangrijk dat u erop kunt vertrouwen dat wij precies dat doen wat wij vooraf met u hebben afgesproken. Wij doen er alles aan om deze vertrouwensrelatie waar te maken en geven u hier dan ook graag wat meer inzicht in onze werkwijze in het geval van een gehele woningontruiming.

Stap 1 – eerste contact

Na ontvangst van uw brief, telefoon of mail nemen wij contact met u op. Het liefst doen wij dat per telefoon zodat wij meteen al een aantal praktische zaken kunnen vragen en een afspraak met u kunnen maken voor een gratis en vrijblijvende bezichtiging.

Stap 2 – bezichtiging

Eén van onze medewerkers komt bij u langs om de woning te bezichtigen. Uw wensen worden besproken en u ontvangt meteen adviezen en/of tips. Vaak is het mogelijk om meteen een prijs te kunnen opstellen zodat u meteen weet waar u aan toe bent.

Stap 3 – offerte

U ontvangt van ons een gratis en vrijblijvende offerte met daarin een overzicht van de met u afgesproken werkzaamheden/diensten en een totaalprijs. Binnen dat bedrag zijn dus werkelijk alle kosten van onze werkzaamheden en diensten met betrekking tot de ontruiming opgenomen.

Stap 4 – bevestiging

Indien het eens bent met de totaalprijs, afgesproken werkzaamheden/diensten en eventuele extra afspraken met betrekking tot de werkwijze van de ontruiming, vragen wij u de offerte te bevestigen. U kunt dit zowel telefonisch, per mail als schriftelijk doen.

Stap 5 – planning

Na ontvangst van uw bevestiging neemt één van onze medewerkers contact met u op om de ontruiming in te plannen. We spreken niet alleen duidelijk een datum en tijdstip met u af maar ook:
– of u zelf aanwezig bent om de deur te openen voor onze medewerkers
– de contactgegevens van de persoon die op het afgesproken tijdstip aanwezig zal zijn
– of u gebruik wilt maken van onze sleuteldienst. In dat geval komen wij de sleutel op een door u opgegeven locatie afhalen en eventueel retourneren.
– of u gebruik wilt maken van onze opleverdienst. In dat geval zorgen wij ervoor dat na de ontruiming de sleutel wordt ingeleverd bij de woningbouwvereniging, woningcoöperatie of verhuurder.

Stap 6 – ontruiming

Onze medewerkers staan op het afgesproken tijdstip voor u klaar om uw woning te ontruimen. Alle met u overeengekomen diensten en werkzaamheden die nodig zijn om de woning bezemschoon te kunnen opleveren zullen worden uitgevoerd. Onze medewerkers zijn erin getraind om op een respectvolle en vlotte manier te werken. Het is geen probleem als er op hetzelfde tijdstip ook andere werkzaamheden door derden worden uitgevoerd.

De woning wordt leeggehaald en onbruikbare spullen en afval worden milieubewust afgevoerd. Alle overeengekomen reparatie-, herstel- en/of schoonmaakwerkzaamheden worden verricht.

Stap 7 – eindschoonmaak

De lege woning wordt nog eens vakkundig door ons gereinigd zodat deze geheel bezemschoon kan worden opgeleverd.

Stap 8 – eindcontrole

Samen met u of een door u aangewezen persoon lopen we de woning door voor eindcontrole. Onze medewerker vraagt u hierna om een handtekening ter goedkeuring van de door ons uitgevoerde opdracht. Mocht er uwerzijds niemand beschikbaar zijn voor de eindcontrole zullen er foto’s worden gemaakt van het eindresultaat.

Stap 9 – oplevering

Op dit moment is uw opdracht afgerond en wordt de woning opgeleverd. Indien u gebruik maakt van onze opleverdienst zorgen wij ervoor dat de sleutels worden ingeleverd.